Nem sokkal azután, hogy a Német Labdarúgó-szövetség bejelentette: 2027-től már nem az Adidas látja el sportszerekkel a nemzeti futballválogatottakat, nem lesz a német labdarúgó-válogatott hivatalos beszállítója, máris óriásüzletről cikkeznek Németországban. Úgy tűnik, a herzogenaurachi sportszergyártó csúcskategóriás helyettesítőt talált – írja a Bild.

F1 Grand Prix of ItalyToto Wolf of Germany, Mercedes team principal, during the Formula 1 Pirelli Gran Premio d'Italia 2022 on September 11th, 2022 in Monza, Italy (Photo by Alessio Morgese/NurPhoto) (Photo by Alessio Morgese / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Toto Wolf, a Mercedes csapatvezetője is új kollekciót kap / Fotó: AFP

A lap a brit sajtóra hivatkozva számol be arról, hogy az Adidas 2025-től szereli fel a Mercedes Forma–1-es csapatát. A motorsportcsapatot jelenleg a Puma és a Tommy Hilfiger látja el felszereléssel, de ezek a szerződések most lejárnak, és nem újítják meg őket.

Ez azzal is összefügghet, hogy Lewis Hamilton elhagyja a Mercedest, és 2025-től a Ferrari versenyzője lesz. A hétszeres világbajnok szorosan együttműködött Tommy Hilfigerrel, és elindította saját divatkollekcióját.

A Mercedesnél a következő szezontól a híres három csík látható lesz a pilóták és az alkalmazottak hivatalos ruházatán. 

Egyelőre nem tudni, hogy az Adidas mennyi pénzt áldoz rá, de a Bild forrásai évi tízmillió eurós üzletről számoltak be. A lap kérdésére az Adidas szóvivője azt mondta: „Általában nem veszünk részt a spekulációban.” Így a Mercedes még nem kommentálta a lehetséges megállapodást.