BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elképesztő történet: kisbabaként Messi fürdette a spanyolok Eb-hősét

Nem mindennapi fotók kerültek elő a spanyol fociválogatott szupertehetségéről, Lamine Yamalról. A franciák elleni kedd esti Eb-elődöntőben parádés gólt szerző fiatal csatár pár hónapos kisbabaként szerepel egy 2007-es naptár fotóin Lionel Messivel, aki akkor még az FC Barcelona játékosa volt.

A hardcore focirajongók számára régóta ismert Lamine Yamal neve, a franciák ellen lőtt gólja kapcsán viszont már azok is felfigyelhetttek a Barcelona ifjú tehetségére, akik eddig csak felületesen követték a futballvilág eseményeit.

Euro 2024: Spain - France
Nem mindennapi fotók kerültek elő Lamine Yamalról / Fotó: AFP

Yamal a Németországban zajló Európa-bajnokság elődöntőjében egy óriási bombával vette be Mike Maignan kapuját, ezzel 16 évesen és 361 naposan ő lett a kontinenstorna történetének legfiatalabb góllövője.

Érdekesség, hogy tavaly a Magyarországon rendezett U17-es Eb elődöntőjében szintén a franciáknak rúgott egy hatalmas gólt. 

A felcsúti Pancho Arénában a hispánok 3-1-re kikaptak, a torna gólkirálya azonban Yamal lett.

 

Az eddig is a világ egyik legtehetségesebb fiatal futballistájának számító csatárról néhány napja előkerült egy nem mindennapi képsorozat, amelyen 

az akkor még a Barcelonát erősítő, 20 esztendős Lionel Messi fürdeti a mindössze öt hónapos Yamalt.

A fotókat Yamal édesapja osztotta meg az Instagramon, a képek pedig azóta bejárták a világsajtót. A felvételeket készítő fotós, Joan Monfort is csak ekkor tudta meg, hogy a fotókon Messivel szereplő kisbaba nem más, mint a spanyol válogatott új csillaga, miután egy ismerőse felhívta erre a figyelmét.

 

A fényképész elmondta, hogy a képek még 2007-ben, egy jótékonyság akció keretében egy naptárhoz készültek, ahová sorsolás útján választották ki a szerencsés családokat, akik szerepelhettek a fotókon a Barcelona futballistáival.

Monfort hozzátette, a közismerten visszahúzódó Messivel nem volt egyszerű dolgozni, az argentin klasszis eléggé zavarban volt a fotózás alatt. „Messi eléggé félénk srác, abban az időben pedig még félénkebb volt, hirtelen azt sem tudta, hogyan fogja meg a kis Lamine-t” – idézte cikkében a Daily Mail a fotóst. 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.