Fizetős ügyfelei számára mobilszolgáltatást indít a Revolut. A neobank egyelőre csak Nagy-Britanniában teszteli a megoldását. Ezzel a Revolut lesz az első a versenytársai között, aki belép a mobiltávközlési piacra.

In this photo illustration, the Revolut logo is displayed on
Mobilszolgáltatást indít a Revolut.
Fotó: GettyImages

A HWSW írta meg a CNBC alapján, hogy még ezen a héten elindul az új szolgáltatás, amiben a fintech ügyfelei az aktuális díjcsomagjukhoz mérten férhetnek hozzá a különböző mobilcsomagokhoz. A Revolut mobilszolgáltatása teljesen digitálisan, eSIM-mel működik majd, vagyis egyáltalán nem szükséges hozzá fizikai SIM-kártya.

A Revolut eSIM a díjmentes ügyfeleknek is kínál előnyöket

A mobilszolgáltatás ugyan csak a Revolut fizetős ügyfeleinek lesz elérhető, mégis lesz egy funkció, amihez a Standard csomaggal rendelkezők is hozzáférhetnek. Számukra az eSIM lehetővé teszi, hogy a Revolut mobilos alkalmazást bármilyen körülmények között, akár külföldön is használhassák az ügyfelek.

A Nagy-Britanniában 55 angol fontba (itthon 16550 Ft-ba) kerülő, full-extrás Revolut Ultra csomagok előfizetőinek ezzel szemben havonta 3 GB-nyi megújuló adatkeretet biztosít a szolgáltató, melyet bárhol fel tud használni extra roamingköltségek nélkül 

írta meg a HWSW.

Durván megdrágul a Revolut Magyarországon – akár harmadával is emelik a díjat

Egymilliónál is több magyart érint, hogy a Revolut új árakat határozott meg az előfizetéseinél.

Mindezek mellett vannak olyan szolgáltatások, amik nem lesznek elérhetőek a Revolut mobillal. Ilyen például az sms- és a hangüzenetküldés.

A Revolut az új termékéhez a brit 1GLOBAL-lal szerződött le.

A britek nagyon lelkesek az új szolgáltatással kapcsolatban, mivel a Brexit után a legtöbb mobilszolgáltató megszüntette a felár nélküli roamingot az uniós országokban.