Turizmus

Hajdúszoboszló is megtelt a nyári kánikulában

Tízezrek hűsölnek a kánikulai napokban a hajdúszoboszlói strandon.

Czeglédi Gyula, a Hungarospa Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő és Egészségturisztikai Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy

szombaton 21 ezren, vasárnap 20 ezren, hétfőn 15 ezren keresték fel Európa legnagyobb fürdőkomplexumát.

A fürdőszolgáltatásokat eddig csaknem egymillió vendég vette idénybe az idén, ami 1,8 százalékos növekedés a múlt évhez képest, míg a gyógyászati részlegükben 466 ezer gyógykezelést végeztek, 8 százalékkal többet, mint egy évvel korábban – tette hozzá.

Beszámolt arról is, hogy az elmúlt évek felmérései szerint egyre többen érkeznek hozzájuk gyerekekkel, ezért az idén – a családok évében – két új gyerekmedencét építettek saját forrásból, mintegy 100 millió forint költséggel. A beruházás eredményeként a strandon már 5 gyerekmedencével, az aquaparkban pedig további 4 medencével várják a legkisebbeket.

Czeglédi Gyula emlékeztetett rá, hogy a kormány tavaly fogadta el a Debrecen-Hajdúszoboszló-Hortobágy-Tisza tó térségnek kiemelt turisztikai térséggé való fejlesztési tervét, amelynek alapján két további jelentős beruházásra készülnek a fürdőben. A strand terültén új élményövezetet alakítanak ki:

a belföldi forrásból 1,5 milliárd forint támogatású, összesen mintegy 2 milliárdba kerülő beruházás kivitelezése várhatóan még az idén megkezdődik.

Bővítik a fedett élményfürdőt is, amelynek a forgalma a 2010-es átadása óta folyamatosan növekszik, s az utóbbi négy évben gyakorlatilag állandóan teltházzal működik.

Hajdúszoboszló nyár Hungarospa
Kapcsolódó cikkek