Turizmus

Ötmillió turistát vesz célba Kuba

Kuba idegenforgalomból származó bevétele tavaly meghaladta a 3 milliárd dollárt.

Kuba idén több mint 5 millió turistával számol a tavalyi 4,78 millió után.

Manuel Marrero kubai idegenforgalmi miniszter azt mondta, a Hszinhua kínai hírügynökségnek nyilatkozva, hogy az első negyedévben az országba érkező turisták száma több mint 7 százalékkal nőtt a tavalyi azonos időszakhoz képest.

Fotó: AFP/Adalberto Roque

A miniszter szerint

számos okból kifolyólag az első negyedévben csökkent az Európából beutazók száma, ugyanakkor nőtt a Kanadából és más országokból, így például Oroszországból érkezőké.

Kuba idegenforgalomból származó bevétele tavaly meghaladta a 3 milliárd dollárt, ami 17 százalékkal több a megelőző évhez képest. Az idegenforgalom a második legnagyobb devizatermelő ágazat az után.

Az idegenforgalmi ágazat 10 százalékkal járul hozzá az ország költségvetési bevételéhez, és mintegy 500 ezer embert foglalkoztat.

Városok, amelyek megelégelték a kispénzű turisták áradatát

Az országok és városok általában igyekeznek minél több turistát magukhoz csábítani, hiszen az utazók által elköltött pénz jelentősen hozzájárul a gazdaságuk növekedéséhez. A tömegturizmus korában azonban egyre több kedvelt turistacélpont éri el fogadóképességének határait, egyes városok pedig már a látogatók korlátozásával védik a helyiek életminőségét.

 

Kuba idegenforgalom turisták
Kapcsolódó cikkek