BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Közel száz dolgozót bocsátanak el a budapesti gyógyfürdőktől

Súlyosan érintette a budapesti gyógyfürdőket a járvány, ami a látogatottság jelentős visszaesésének hatására hatalmas bevételkiesést okozott.

Mintegy 90 fős leépítést jelentett be egy mai háttérbeszélgetésen a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH). A leépítésre a forgalom és a bevételek drasztikus visszaesése miatt volt szükség

– mondta Borosné Szűts Ildikó, a BGYH vezérigazgatója, aki hozzátette, hogy az érintetteknek a városvezetéssel együttműködve segítenek új munkahelyet találni. A járvány súlyosan érintette a budapesti gyógyfürdőket, ami a látogatottság visszaesésének hatására jelentős bevételkiesést okozott.

A Portfolio cikke szerint a fővárosi vállalat ebben a helyzetben a létszámcsökkentésben érintett munkavállalóknak más munkáltatónál történő elhelyezkedését támogatja.

Fotó: Móricz-Sabján Simon / VG

Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes a tájékoztatón megerősítette, hogy több fővárosi intézménynél is lehetőséget biztosítanak arra, hogy az érintett személyek munkát kaphassanak.

Többek között a BKV, a BKK, az FKK, az FCSM, a Főtáv és a Főkert lehetnek azok az intézmények, amelyek a BGYH-tól munkaerőt vehetnek át. Hogy pontosan kiket érint a leépítés az októberben derül majd ki, a felmondóleveleket pedig november második felében küldi ki a vállalat.

Míg a BGYH árbevétele a tavalyi év első nyolc hónapjában elérte a 12,5 milliárd forintot (2019 egészében pedig közel 19 milliárd forint volt), addig az idei első nyolc hónapban mindössze 5,1 milliárd forint, és 2020 egészére sem várnak 6 milliárd forint feletti bevételt. Ennek hatására az idei veszteség elérheti a 3,6 milliárd forintot, a társaságot így csak hitelfinanszírozással lehet fenntartani. Több fürdő különösen függ a külföldi turistáktól, a Széchenyi és a Gellért fürdő tavalyi látogatóinak például 85 százalékát a külföldiek tették ki.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.