Turizmus

Megállapodás született a budapesti üzleti turizmus fellendítéséről

A pénteken aláírt megállapodás segítségével jóval több üzleti turista érkezhet a fővárosba, ezzel munkát és lehetőséget adva a helyi vállalkozásoknak.

Együttműködési megállapodást írt alá a hivatás- és üzleti turizmusban rejlő lehetőségek kiaknázása és fellendítése érdekében a Magyar Turisztikai Ügynökség, a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány, a Magyar Kongresszusi Iroda, valamint Budapest Főváros Önkormányzata és a Budapest Fesztivál- és Turisztikai Központ pénteken a Budapest Turizmus Konferencia és Díjátadó 2020 eseményen.

Karácsony Gergely főpolgármester köszöntő beszédében kiemelte, hogy az együttműködés remélhetőleg sokat segít majd Budapest erősítésében az üzleti konferenciaturizmus területén.

Fotó: Faludi Imre / MTVA

Bár a gazdaságélénkítés állami feladat, Budapest mégis mentőcsomaggal segíti a helyi vállalkozásokat – mondta a főpolgármester, utalva arra, hogy a Fővárosi Közgyűlés jelentősen mérsékli a turisztikai vállalkozások ingatlanbérleti és közterület-használati díjait, valamint a taxisok drosztdíjait.

Faix Csaba, a Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. (BVA) és a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) ügyvezetője kiemelte, hogy a pénteken aláírt megállapodás segítségével jóval több üzleti turista érkezhet a fővárosba, ezzel munkát és lehetőséget adva a helyi vállalkozásoknak.

turizmus Budapest üzleti turizmus
Kapcsolódó cikkek