Turizmus

Álhír az éttermek és a szállodák pünkösdig tartó zárva tartása

Alaptalan, felelőtlen rémhír, hogy Magyarországon pünkösdig zárva kell tartaniuk a szállodáknak és éttermeknek – közölte az MTÜ.

Megalapozatlan, felelőtlen rémhír, hogy pünkösdig zárva kell maradjanak a szállodák és az éttermek, a kormány a vakcinák beszerzésén dolgozik, és azon, hogy mielőbb el tudjon indulni a tömeges oltás

– közölték a Világgazdaság megkeresésére a Magyar Turisztikai Ügynökségnél (MTÜ). Az MTÜ bízik benne, hogy legkésőbb nyáron a teljes turizmus újraindul, erről Guller Zoltán vezérigazgató múlt heti videóüzenetében is beszélt.

Ha a járványhelyzet engedi és a korlátozó intézkedések lehetővé teszik, a belföldi forgalom akár hamarabb is indulhat. Meglátásuk szerint a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy a lehető leghamarabb legyőzzük a vírust.

Fotó: Kallus György / VG

Alaptalan, felelőtlen rémhír, hogy Magyarországon Pünkösdig zárva kell tartaniuk a szállodáknak és éttermeknek

– olvasható a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményében. Mint írják: Magyarország kormánya ilyen döntést nem hozott. Hozzátették: „a brüsszeli forrásból érkező vakcinák nem elegendőek a tömeges oltás elindításához, ezért a kormány Kínával és Oroszországgal is tárgyal vakcinák tömeges beszerzéséről, hogy mielőbb elinduljon a tömeges oltás Magyarországon!”

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke körlevelet küldött ki kedden, melyben jelezte, hogy a szállodáknak és a vendéglátóiparnak fel kell készülnie arra, hogy a járványügyi korlátozások akár pünkösdig érvényben maradhatnak.

Fotó: VG.hu

A Világgazdaság szerkesztőségének birtokába került levél kiemeli:

a kormányzati kommunikáció és a Magyar Turisztikai Ügynökség tájékoztatása szerint a jelenleg érvényben lévő korlátozások valószínűleg pünkösdig fennmaradnak.

Az MSZÉSZ tovább tárgyalna az állami segítségről, ezért Guller Zoltánnak, az MTÜ vezérigazgatójának elküldték a kéréseiket.

MTÜ koronavírus
Kapcsolódó cikkek