BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Valószínűleg rekord: a Wizz Air egy nap alatt kilenc járatot törölt technikai okokra hivatkozva

Értesítették az Európai Unió Repülésbiztonsági Ügynökségét a Wizz Air romániai járatainak problémájáról.

Románia panaszt tett a Wizz Air ellen az Európai Repülésbiztonsági Ügynökségnél a törölt járatok miatt, és szigorú figyelmeztetésben részesíti a repülőtársaságot – írja a Maszol portál.

Heraklion,,Greece,-,August,20,,2021,-,An,Airbus,321neo
Fotó: Mummert-und-Ibold

Értesítették az Európai Unió Repülésbiztonsági Ügynökségét a Wizz Air romániai járatainak problémájáról, miután a cég egy nap alatt 9 járatot törölt – jelentette be szombaton Facebook-oldalán Bogdan Mindrescu, a közlekedési minisztérium államtitkára. A megbeszéléseken részt vett Yvonne Moynihan, a Wizz Air Group vállalati vezérigazgatója, Poss Zsuzsanna, a Wizz Air Group kommunikációs és ügyfélszolgálati vezérigazgatója, Diarmuind O Conghaile, a Wizz Air Malta ügyvezető igazgatója és Horia Constantinescu, a fogyasztóvédelmi hatóság elnöke. 

Az államtitkár szerint azután tettek panaszt, hogy 

a Wizz Air egy nap alatt kilenc járatot törölt technikai okokra hivatkozva.

 

Sürgősen konkrét intézkedési tervet kértünk a Wizz Air vezetőségétől a technikai okokból törölt járatok számának csökkentése és a járatok kiszámíthatósága érdekében, kértük, hogy orvosolják a megengedettnél többet túlórázó légi személyzet problémáját

– részletezte Bogdan Mindrescu. A megbeszéléseken jelen lévő Horia Constantinescu, tájékoztatta a Wizz Air képviselőit, hogy értesítették az európai hatóságokat a Wizz Air által Romániában előidézett helyzetről. 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.