BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Már huszonöt magyar hotelt ajánl a Michelin Guide

Tavaly 73 étterem került be a francia kalauz magyarországi ajánlójába. Egyre több magyar hotel is ajánlást kap a Michelin Guide-tól.

A júniusi négy új minősítéssel együtt már negyedszáz magyar szálláshely került be a világszerte ismert Michelin Guide által ajánlott szálláshelyek közé. A világ vezető étteremkalauza ez év áprilisában jelentette be, hogy a vendéglátóhelyek mellett megkezdi a hotelek titkos minősítését is, világszerte máris ötezer szálláshelyet ajánl az utazók figyelmébe. Az új magyarországi minősítéseknek is köszönhetően pedig a nemzetközi kiadványban Magyarországot immár tíz olyan hotel is képviseli, amelyben Michelin-ajánlást vagy Michelin-csillagot elnyert étterem várja vendégeit – derült ki a Magyar Turisztikai Ügynökség szerdai közleményéből.

Platan etterem Tata-03
Michelin
A tatai Platán Udvarház étterme, a Platán Gourmet két Michelin-csillagot is kiérdemelt / Fotó: Németh András Péter

Az éttermek számára nagy presztízzsel bíró Michelin Guide négy éve ismeri el a kiemelkedő szálláshelyeket ajánlással, 2024-től viszont a legkiválóbb hotelek az éttermi csillagokhoz hasonló Michelin-kulcsokat is kaphatnak. Ezt azonban csak azok a szállodák érdemelhetik ki, amelyek előtte már elnyerték a Michelin Guide ajánlását. 

Immár 25 hazai szálloda érte el ezt a minősítést. Közülük pedig négy, az Andrássy Kúria, a Platán Udvarház, az Avalon Resort & Spa és a Tokaj Minaro júniusban került fel a Michelin Guide által ajánlott hotelek közé.

„A magyar szálláshely-szolgáltatás dinamikus fejlődése és a magas minőségű szolgáltatások előretörése nagymértékben járul hozzá ahhoz, hogy a gasztronómiai világtérkép mellett Magyarország immár a magas minőségű szolgáltatásokat kereső turisták úti céljai között is egyre hangsúlyosabban jelenik meg” – foglalta össze Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója az új ajánlások kapcsán.

Az elmúlt évek gasztronómiai forradalmának hatására a magyarországi vendéglátóhelyek is sikerrel szerepelnek a Michelin Guide kiadványában. Tavaly minden korábbinál több, országszerte 73 étterem került be a francia kalauz magyarországi ajánlójába, amelyben hazánkat így két 2 Michelin-csillagos, hét 1 Michelin-csillagos, hét Bib Gourmand, valamint további, összesen 57 Michelin-ajánlott étterem képviseli. Országszerte pedig jelenleg tíz olyan Michelin-ajánlást elnyert hotel is várja vendégeit, amelyekben Michelin-ajánlott vagy Michelin-csillagos étterem üzemel.

Michelin-ajánlást elnyert hotelekA hotelben üzemelő Michelin-ajánlott vagy Michelin-csillagos étterem
Anantara New York Palace BudapestWhite Salon (ajánlás)
Andrássy Kúria & SpaBobajka (ajánlás)
Avalon Resort & SpaAvalon (ajánlás)
Botaniq Turai KastélyClarisse (ajánlás)
Hotel Rum BudapestSalt (Michelin csillag)
LUA ResortNOON Restaurant & Lounge (ajánlás)
Matild PalaceSpago by Wolfgang Puck (ajánlás)
Platán UdvarházPlatán Gourmet (Két Michelin csillag)
Prestige Hotel BudapestCostes Downtown (ajánlás)
Verno HouseFlava Kitchen & More (ajánlás)

 

Michelin Guide ajánlását elnyert hotelekTelepülés
Anantara New York Palace BudapestBudapest
Andrássy Kúria & SpaTarcal
Aria Hotel BudapestBudapest
Avalon Resort & SpaMiskolctapolca
Baltazar Budapest – Boutique HotelBudapest
Botaniq Castle of TuraTura
Continental Hotel BudapestBudapest
Corinthia Hotel BudapestBudapest
Four Seasons Hotel Gresham Palace BudapestBudapest
Hotel Clark BudapestBudapest
Hotel CollectBudapest
Hotel Rum BudapestBudapest
Hotel Vinifera Wine & SpaBalatonfüred
Kozmo Hotel Suites & SpaBudapest
LUA ResortBalatonfüred
Matild Palace, a Luxury Collection HotelBudapest
Minaro Hotel TokajTokaj
Palatinus Boutique HotelPécs
Párisi Udvar Hotel BudapestBudapest
Pest-Buda Hotel – Design & BoutiqueBudapest
Platán ManorTata
Prestige Hotel BudapestBudapest
Stories Boutique HotelBudapest
The Ritz-Carlton BudapestBudapest
Verno HouseBudapest

Michelin-csillagos olasz sztárséfekkel csábítanak a Balatonhoz ősszel

Olaszország lesz idén a Balaton Wine & Gourmet fesztivál díszvendége. A rendezvényen a balatoni régió több mint ötven étterme és borászata mellett idén Olaszország kulináris különlegességeit mutatják be szeptember 6–8. között Veszprémben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.