Magyar gazdaság

Szükség lenne a garantált bérre

A szakszervezetek tartanak attól, hogy a 40 ezer forint minimális bér bevezetését követően a munkaadók a teljesítménybérben dolgozóknál újfajta eszközökkel bújnak ki a kötelező legkisebb kereset megfizetése alól. Gyakori lesz a normarendezés, szaporodnak az atipikus foglalkoztatási formák. E negatív hatások kivédése érdekében a szakszervezetek a garantált bér bevezetésének lehetőségét javasolják.

Az Országos Munkaügyi Tanács (OMT) munkavállalói oldala egyetért a kormány 40 ezer forintos minimálbér-javaslatával 2001-ben, míg az azt követő esztendőben 55 ezer forintot kívánnak elérni. Ugyanakkor -- a várható bérfeszültségek miatt -- egy bértarifa-megállapodás elfogadását is javasolják. Eszerint a segédmunkásoknál lenne érvényes a legkisebb bér, a 40 ezer forint. E fölött pedig iskolai végzettségtől függően szorzószámokkal határoznák meg a bértarifát. Így a betanított munkásoknál a legalacsonyabb bér 50 400, a szakmunkások esetében pedig 59 200 forint lenne. A középfokú végzettségűeknél az adható legkisebb bér a 70 400 forint lenne, a főiskolai diplomások 100 ezer, míg az egyetemi diplomával bírók pedig legkevesebb 116 ezer forintot kaphatnának.

A munkavállalói szervezetek tartanak attól, hogy az 56,9 százalékkal megemelt legkisebb bér a munkáltatók egy részének komoly megterhelést fog jelenteni. Ezért -- a várakozások szerint -- különféle módokon megpróbálják majd elkerülni e megemelt összeg kifizetését. Így félő, hogy a teljesítménybéres munkahelyeken elterjed majd a normarendezés, amelynek során olyan magas követelményt állapítanak meg a minimálbérért, amit nem lehet teljesíteni. De elterjedhetnek az atipikus foglalkoztatási formák, illetve gyorsan emelkedhet a részmunkaidőben foglalkoztatottak száma.

Éppen ezért a szakszervezetek megoldásként javasolják a kormánynak az úgynevezett garantált bér bevezetésének megfontolását a minimálbér drasztikus megemelésével párhuzamosan. Álláspontjuk szerint szükségessé válhat a kötelező norma felülvizsgálatának elrendelése is azokban az esetekben, ahol a munkavállalók 80 százaléka egy adott munkahelyen tartósan nem tudja teljesíteni a normát. Fontos lenne, hogy a kormányzat megteremtse annak jogi lehetőségét is, hogy a 40 ezer forintos legkisebb bér kifizetésének elkerülését ellenőrizni és szabálytalanság esetén szankcionálni lehessen.

A szakszervezetek tartanak az "újszerű" megoldásoktól A szakszervezetek tartanak attól, hogy a 40 ezer forint minimális bér bevezetését követően a munkaadók a teljesítménybérben dolgozóknál újfajta eszközökkel bújnak ki a kötelező legkisebb kereset megfizetése alól. Gyakori lesz a normarendezés, szaporodnak az atipikus foglalkoztatási formák. E negatív hatások kivédése érdekében a szakszervezetek a garantált bér bevezetésének lehetőségét javasolják. Munkatársunktól-->

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek