Magyar gazdaság

Felmentették az olimpiai falu építőjét

Újabb, a 2004-es athéni olimpia megrendezésének előkészítésében részt vevő vezető tisztviselő kényszerült távozni posztjáról. Jorgosz Joannideszt, az olimpiai falu építésére létrehozott állami vállalat elnökét azért bocsátották el, mert a munkaügyi minisztérium ugyancsak általa vezetett részlegének munkatársait juttatta kulcspozíciókhoz az új társaságban.

Tasszosz Janicisz munkaügyi miniszter utasítást adott arra, hogy Joannidesz menesztését követően a magánszektorból válasszanak menedzsereket az olimpiai falut építő cég élére, ezzel gyorsítva az előkészületeket -- írja a Financial Times.
Az athéni játékokat szervező bizottság, az Athoc 2004 tevékenységére eddig is személyi viszályok és politikai nézeteltérések nyomták rá bélyegüket: Joannidesz immár a tizedik magas rangú tisztviselő, aki idő előtt volt kénytelen távozni -- emlékeztet a brit gazdasági lap. A mintegy 353 millió euróba kerülő olimpiai falu felépítését a görög munkaügyi tárca felügyeli, ám az előkészületeket a személyi problémákon túl a roma településeknek otthont adó terület kisajátítása is lassítja.
Ami az olimpiai létesítményeket illeti, azok 70 százaléka áll ugyan, ám legtöbbjük tatarozásra szorul az ötkarikás játékok előtt; a tervezett hat új beruházás közül pedig még egyik sem jutott el a tendereztetés stádiumába. Kosztasz Szimitisz kormányfő ennek dacára határozottan elutasítja egy a játékok előkészítésével foglalkozó miniszteri poszt létrehozását. Az Athoc 2004 új, független vezetőjének kinevezését azonban aligha halogathatja sokáig, hiszen az előző igazgató, Petrosz Szinadinosz még tavaly novemberben lemondott.

Újabb, a 2004-es athéni olimpia megrendezésének előkészítésében részt vevő vezető tisztviselő kényszerült távozni posztjáról. Jorgosz Joannideszt, az olimpiai falu építésére létrehozott állami vállalat elnökét azért bocsátották el, mert a munkaügyi minisztérium ugyancsak általa vezetett részlegének munkatársait juttatta kulcspozíciókhoz az új társaságban. VG-összefoglaló-->

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek