Huszonöt ország mintegy ezer - negyedrészük Németországon kívüli, köztük négy magyar cég - vállalata képviselteti magát a szeptember 23-27. között Kölnben rendezendő Entsorga környezetvédelmi szakvásáron. A rendező Entsorga GmbH szakemberei úgy vélik, hogy a bemutatott innovatív műszaki megoldások és szolgáltatások s az átfogó nemzetközi kínálat segítheti az új üzletek kötését is. Az ígéretek szerint a felhasználók a változó jogszabályi és gazdasági keretek között is megfelelő megoldásokat találhatnak a felmerülő környezetvédelmi problémák megoldására.

A jobb áttekinthetőség végett a tizenhat kínálati csoportot tematikusan rendezték el az egyes vásárcsarnokokban. A szervezők szerint nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy a környezetvédelem nem állhat meg az országhatároknál, s ezért az egész világot átfogó témává kell hogy váljon. Az új műszaki megoldások integrált, megelőző alkalmazást tesznek lehetővé, ami kiegészíti a már kialakult környezeti terhelés utólagos kezelését.

A részt vevő közel 250 külföldi vállalat rangsorát Ausztria és Hollandia vezeti, s első alkalommal jelennek meg az Entsorgán északír, pakisztáni, lengyel s ukrán vállalatok. Magyarország képviseletében négy cég - Fővárosi Közterület Fenntartó Vállalat (FKFV), Budapesti Gázművek, Mogürt Transcommerce Kft., Techtrading Kft. - veszt részt a vásáron. A magyar vállalatok egy 36 négyzeméteres közös standon mutatkoznak be, részvételüket a Promo Kft. szervezi. Mint megtudtuk, a cégek a kölni bemutatkozáshoz támogatást nem kapnak, a részvételt önerőből finanszírozzák, s elsődleges cél a partneri kapcsolatok ápolása. (HÉ)