A program keretében az elmúlt öt esztendőben több mint 2 milliárd forintot fordított a kerület rehabilitációra, amit részben saját forrásból, részben pedig pályázati pénzből finanszírozott. A program középpontjában elsősorban a világörökség részét képező Duna-korzó és a Belgrád rakpart áll. Emellett azonban megújult több, a kerület más utcáiban található lakóház. Új külsőt kapott például a Molnár utca 14., illetve a Váci utca 59. szám alatt található épület, ezután következett a Vámház körút 6., a Veres Pálné utca 35., valamint a Királyi Pál utca 18. és a Képíró utca 5. számú ház felújítása. Ezek közül a Királyi Pál utcai lakóház rekonstrukciója volt a legköltségesebb, több mint 600 millió forintot igényelt, a többi felújítása átlagosan 150-200 millióba került. Várhatóan egy hónapon belül elkezdik a Molnár utca 31. szám alatti ház rekonstrukcióját, ami az előzetes számítások szerint mintegy 150 millió forintos invesztíciót igényel. Elnyerték a támogatást, így megkezdődött a Szerb utca 9. és a Nyári Pál utca 5. számú ház felújításának tervezése.

Az említett épületek igen rossz állapotban voltak, a zömében 90-100 éves épületek felújítása nem tűrt halasztást. A lakások többsége komfort nélküli volt, a rehabilitációnak köszönhetően azonban már csak kevés ilyen található a Belvárosban. A felújítást követően nemcsak a komfortfokozat emelkedik, hanem tágasabbak is lesznek. A kieső lakásszámot emeletráépítéssel vagy tetőtér-beépítéssel kompenzálják. A lakók érdekeit és kívánságait figyelembe veszi az önkormányzat, s a munkálatok idejére átmeneti lakást is biztosítanak. A felújítást általában egy éven belül befejezik. Az érintett lakók altalában három lehetőség közül választhatnak. A felújítást követően visszaköltözhetnek, pénzbeni térítés ellenében másik lakást vásárolhatnak, vagy végleges cserét is kérhetnek. Ami a lakók választását illeti, nem lehet általánosítani, hiszen az még egy házon belül is eltérő.

Az önkormányzat nemcsak a saját tulajdonában lévő épületek rekonstrukciójára fordít figyelmet, hanem pályázat keretében a társasházak felújítását is támogatja. Az idén erre a célra mintegy egymilliárd forint áll rendelkezésre. A pályázatok elbírálásakor preferálják a városképi szempontból igen fontos külső homlokzatok felújítását, de a liftek, fűtésrendszerek, illetve a tetőszerkezetek rekonstrukciói is számíthatnak támogatásra.

A belvárosi rehabilitáció elősegítése céljából a napokban szakmai együttműködést kötött az V., VI. és a VII. kerület polgármestere. Így az együttműködő önkormányzatok több szempontból előnyösebb helyzetbe kerülhetnek. Ennek jó példája a Király utca felújítása, amelyben mindhárom kerület részt vesz.