Új elem jelenik meg az idén a hatodik Expo Real nemzetközi ingatlanvásáron és -kiállításon. Trendpavilon néven egy helyen mutatják be a szállodai ingatlanok piaci részterületét, az ingatlanok elhelyezésének legújabb irányzatait, illetve a felfutó kínai ingatlanpiacot. Az Expo Real október 6-8-ig várja a látogatókat Müchenben.

A bajor fővárosban rendkívül aktuális témákat vitatnak meg a szakértő kiállítók és a szakmai vendégek. Egyebek között azt, hogy milyen gyors lépéseket kell tenni az ingatlanportfólió átalakítására, miként lehet hatékonyabban üzemeltetni a vállalatok ingatlanvagyonát, valóban a jövő modellje-e a magántőkével megvalósított közberuházásoké (úgynevezett ppp-modell), és mit lehet kezdeni az irodai túlkínálattal.

A mostani kiállítás több kísérőrendezvénnyel egészült ki. A prezentációkon a nemzetközi tőkemozgásokat és piaci ciklusokat mutatják be, különösen az Európai Unión belül, illetve az EU és Kelet-Közép-Európa között. Kitérnek továbbá a beruházási és finanszírozási területre, és szó lesz a befektetők és a felhasználók közötti szakmai kapcsolatról. A vásáron önálló létesítménygazdálkodási napot is tartanak.

Az eseményen a magyar cégek két standon jelennek meg, a budapesti Promo Kiállításszervező Kft. szervezésében. A 66 négyzetméteres magyar standon az ITDH, a Reging Rt., a székesfehérvári önkormányzat, a Bélkő Ipari Park, a Merkantil Ingatlan Lízing Rt., a Heves megyei önkormányzat, valamint az MPVT állít ki. A 36 négyzetméteres Budapest-standon a Botag Rt., a Hochtief Hungaria, a Horwath Kft., a Transelektro Rt., az AP Sundance Kft. és a Dezső, Réti és Antall Landwell Ügyvédi Iroda mutatja be kínálatát.