Napi egy narancs fogyasztása segit megelőzni a rák bizonyos fajtáit, áll egy tanulmányban. Egy, az ausztrál kormány által támogatott kutató intézet, a Nemzetközösségi Tudományos és Ipari Kutató Központ megállapította, hogy a citrusfélék rendszeres fogyasztása akár felére is csökkentheti a száj-, a gége-, és a gyomorrák kialakulását.
A naponta fogyasztott citrusféle, az ajánlott napi ötszöri gyümölcs illetve zöldség étkezésen felül 19 százalékkal csökkentheti az agyvérzés előfordulását.
A citrusok antioxidáns tartalmuknál fogva védik a szervezetet, erősítik az immunrendszert, meggátolják a tumor kialakulását és normalizálják a már tumoros sejteket - áll a kutató központ közleményében.
A negyvennyolc nemzetközi kutatáson alapuló tanulmány szerint bizonyított, hogy a citrusfélék csökkentik az érrendszeri betegségek rizikóját, az elhízás és a cukorbetegség kialakulását.
A narancsnak a legmagasabb az antioxidáns tartalma az összes gyümölcshöz képest. A gyümölcsban megtalálható 170 különböző fitokemikália, a több, mint 60 flavonoid is a gyulladáscsökkentő, rákellenes és vérrögképződést gátló hatást igazolja.(reuters)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.