2007-ben mindenképpen meg kell kezdeni a Margit híd nagyfelújítását, és ha addig nem lesz új átkelő, összeomlik a főváros közlekedése.

A leendő aquincumi Duna-híd beruházásról azonban a jelek szerint január végén sem tárgyal a Fővárosi Közgyűlés, noha ismét szerepel a testület negyedéves munkatervében - írja a Népszabadság. A dokumentum megvitatása Budapest már elfogadott költségvetése után, kora tavasszal várható. A késlekedés oka lehet a fedezethiány. A húsz-hatvanmilliárdos, a híd és a hozzá kapcsolódó infrastruktúra beruházására úgysincs pénz.

Budapest egyelőre kivár. Egyfelől abban bízik, hogy az Európai Unió 2007-től kezdődő pénzügyi ciklusában már igényelhet pénzt a városi közlekedés fejlesztésére is. Jelenleg ugyanis csak a közösség Kohéziós Alapjától szerezhető támogatás, és abból is csak a tranzitközlekedésre. Másfelől Budapest reményei szerint a kormány tartani tudja a másik tervezett, az M0-ás átkelőjére tett határidős ígéretét, azaz legkésőbb 2006. december 31-ig átadja a létesítményt - írja a Népszabadság. (Index)