Jogerősen helyreigazításra kötelezte a K and H ügyben a Fővárosi Ítélőtábla a Magyar Nemzet című napilapot abban a sajtó-helyreigazítási perben, amelyet az SZDSZ indított az újág ellen. Ezért a napilap köteles helyreigazítani azon valótlan állítását, amely szerint az SZDSZ-t bármilyen szál fűzné a K and H Bank körül kirobbant brókerbotrányhoz".

Kárpáti Miklós, a párt jogi képviselője elmondta: a Magyar Nemzet egy tavaly szeptember 10-én megjelent cikkének azt az alcímet adta, hogy "SZDSZ-es szál a sikkasztási botrányban".

Elmondta: a bíróság álláspontja szerint a cikk tartalma nem igazolta az említett alcímet.

Szintén ma mondta ki jogerős ítéletében a Fővárosi Ítélőtábla, hogy a Magyar Nemzet valótlanul állította Draskovics Tiborról, hogy felügyelő-bizottsági vagy más tisztséget töltött be olyan gazdasági társaságnál, ahol Kulcsár Attila is dolgozott, továbbá ismeretekkel rendelkezett a bróker tevékenységéről. A helyreigazítási kérelemben szereplő és korábban a Fővárosi Bíróság által első fokon már megítélt azon kitételt viszont mellőzte a Fővárosi Ítélőtábla, mely szerint a kifogásolt cikk azt a hamis látszatot keltette, mintha a miniszterelnök kabinetfőnöke ismerte volna a brókerbotrány jelenleg Bécsben fogva tartott gyanúsítottját.

Ugyancsak ma nyert jogerősen pert a Magyar Nemzetel szemben Medgyessy Péter miniszterelnök; a Fővárosi Ítélőtábla másodfokú ítélete szerint a lap hamis látszat keltésével kétségbe vonta azt a tényt, hogy Medgyessy Péter 2001 szeptember 30-ig volt az Inter-Európa Bank (IEB) igazgatótanácsának elnöke.

A Magyar Nemzet 2003. szeptember 11-i, első oldalon induló, "Medgyessy Péter csapdában", illetve "Inter-Európa Bank buktafesztivál" alcímű írása tartalmazta azt is, hogy a banknál többmilliárdos illegális átutalásokra került sor 2001. szeptember 14-e után az ORFK szerint.

Medgyessy Péter jogi képviselője a perben korábban kifejtette, hogy a kifogásolt cikk tulajdonképpen pénzmosással hozta összefüggésbe a kormányfőt.(MTI)