A csatlakozási ünnepségek és a május elseje miatt rendkívül sok változás lesz a közlekedésben Budapesten. A változások főként a Városliget, a Hősök tere, a Felvonulási tér, és az Andrássy út környékét érintik. A hidak közül is több le lesz majd zárva az autósok előtt.

Délután kettőtől a Városliget, a Hősök tere, a Felvonulási tér, és az Andrássy út tömegközlekedése a csatlakozási ünnepségek miatt megváltozik.

A négyes busz csak a kisföldalatti külső végállomásáig jár, onnan azzal, és a metróval lehet továbbmenni. A 20-as és 30-as busz a Hungária körúton tesz kerülőt Újpest, és a Keleti között. A 75-ös, és 79-es troli a Stadion, és a Jászai Mari tér közt jár némi kerülővel, de a Garay utcától pótló busz indul azoknak, akik különben egy szakaszon troli nélkül maradnának. A legfontosabb, hogy az ünneplők kedvéért a kis földalatti péntek éjjel fél kettőig jár.

Szombaton, és vasárnap, amikor a Szabadság-híd, és a Lánchíd is csak a gyalogosoké lesz, a 47-es, és 49-es villamosok végállomása a Deák térről a Batthyány térre kerül. A Fővám tér és a Deák tér közt pótló busz jár. A 2-es villamos fél tíztől csak a Kossuth térig megy, a 70-es, és 78-as troli sem megy ki a térre, hanem egy utcával beljebb fordul meg. A 16-os busz elsején délután öttől az Erzsébet térről az Erzsébet-hídon át a Moszkva térig közlekedik, onnan a várbusszal lehet feljutni a Várba. A 86-os a Clark Ádám tér lezárása miatt ekkortól a Batthyány térig megy csak. A 4-es busz hétvégén is csak a Kacsóh Pongrác útig közlekedik, de sűrítik a földalattit. Csepelen, Budaörsön az ünnepségek miatt kisebb kitérőt tesznek a buszok, Budafokon pedig nem mennek végig. (MR)