Dél-Afrika a legnagyobb ütemben fejlődő "borállamok" közé tartozik, s kitűnő produktumai egyre jobb áron adhatóak el a világ fontos piacain, hangsú-lyozza Gál Tibor egri borász. Közvetlen benyomásai vannak Dél-Afrika borászatáról: a "flying winemaker" (világjáró borász) 2001 óta vesz részt a frissiben alakult Capaia pincészet felépítésében. Gál a vállalkozás résztulajdonosa is egyben. A borász a világhírű toscanai Ornellaia pincészet szakembereként szerzett reputációjának és az ott felépített kapcsolatainak köszönhetően került Dél-Afrikába. A Capaia területei 160 hektárt tesznek ki, amelyen ez ideig 60 hektár szőlőt telepítettek el. Az első szüret 2003 tavaszán zajlott le, s az ideit követően már viszonylag nagyobb mennyiséggel léphetnek piacra. Gál szerint jó esély van arra, hogy a Budapest Bortársaság közreműködésével hazánkban is megismerhessék a fogyasztók a Capaia-borokat, sőt más dél-afrikai termékek behozatalát is tervezik. A borász a dél-afrikai borászat dicséretének illusztrálására még egy személyes példát is említ: fia, a 19 éves ifjabb Gál Tibor hamarosan Dél-Afrikába utazik, egy ottani híres egyetemen tanul majd borászatot. (GA)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.