Az ígéretek többsége teljesült, a koalíció működik, a kormány továbbra is megkapja a bizalmat és támogatást - hangzott el. A miniszterelnök és a frakcióvezetők mondanivalójában ismétlődött: politikai bátorság, határozottság kell a következő két évben a kormányzati munkához, a reformok, konfliktusok vállalásához.

Az adórendszerben tervezett változtatásokkal kapcsolatban Medgyessy Péter egyetértett Kuncze Gáborral, miszerint csökkenteni kell a terheket, ám mint mondta, lehet, hogy a mértékekről vita lesz. A közeljövőben a pénzügyminiszter előterjeszti javaslatait, "egyszerűsítés, tehercsökkentés, rugalmasabb adórendszer lesz" - mondta a kormányfő. A május 5-i kormányülésre a szaktárca vezetője az egészségügyi reform tervét terjeszti be, s változtatások várhatók a közszolgáltatásokban is. Az oktatási reformról elismerően szólt a kormányfő, s kiemelte a haderőreformot is. Medgyessy a változtatásokról szólva azt hangsúlyozta: gyorsítani kell ezeket, nagyobb mértékben kell felvállalnia a kabinetnek a konfliktusokat, nagyobb következetességet kell felmutatni a gazdaságpolitikában, a rászorultság elvének érvényesítésében a szociálpolitikában.

Az SZDSZ elégedett a kormány tevékenységével - emelte ki Kuncze Gábor. Az SZDSZ elnöke szerint tennivalói vannak a kabinetnek az adócsökkentés terén - amelyben pártja "áll a vita elébe" -, az egészségügyi és közigazgatási reformokban. Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője szerint a szocialisták azt várják a kormánytól, hogy tovább csökkentse a társadalmi igazságtalanságokat. Ehhez egészségügyi reformra, jobb közszolgáltatásra van szükség, a szociális igazságosság kiterjesztésére, s további lépéseket kell tenni az esélyegyenlőségért.