A nyugdíjasok számára Mexikó számít a legjobb helynek a világon – derül ki az International Living című magazin felméréséből.

Az elemzés 29 országot tekintett át különböző szempontok alapján: úgymint a nyugdíjasok számára biztosított speciális juttatások, megélhetési költségek, az egészségügy helyzete, lakhatási, szórakozási, kulturális lehetőségek, közbiztonság és klíma.

A felmérés szerint a közép-amerikai ország a megfelelő minőségű egészségügyi ellátás, a változatos klíma és a megfizethető ingatlanárak miatt került főként a lista élére.

A magazin szerint Mexikóban egy tengerparti ingatlant kevesebb mint százezer dollárért meg lehet venni. A tavalyi győztes Panama főként az ingatlanárak megugrása miatt esett vissza a negyedik helyre. A lista második helyén Ecuador, a harmadikon Olaszország található.

Az USA csak 19. helyre került fel a nyugdíjasok számára juttatott igen szegény különjuttatások miatt. Nagy-Britannia a magas ingatlanárak és megélhetési költségek miatt a lista utolsó helyén szerepel.