Magyar gazdaság

Turistáknak indítanak buszokat Keszthely és Hévíz között

Elsősorban a két városba látogató turisták számára indított iránybusz-járatokat Keszthely és Hévíz között a keszthelyi Városüzemeltető Kft. - közölte keddi sajtótájékoztatóján a város polgármestere és a cég ügyvezetője.

A helyi idegenforgalmi nevezetességeket és a szállodákat köti össze a buszjárat, amely jó a vállalkozóknak, mert vendégeket hoz, és jó a városnak, mert ezáltal növeli az adóbevételeket is - mondta a tájékoztatón Ruzsics Ferenc polgármester.

Az ötlet nem új, hiszen külföldön több helyen is működik hasonló szolgáltatás - közölte Végh Szilárd, a keszthelyi Városüzemeltető Kft. ügyvezetője. Az ötletadó szerint a járatnak azért van létjogosultsága, mert magasak a parkolási díjak, üres helyet is nehéz találni, a menetrendszerű járatok pedig, főleg esténként ritkán járnak, vagy túlzsúfoltak.

A 20 személyes buszok egyelőre óránként, reggel 8 és este 9-10 óra között közlekednek a nagyobb hévízi szállodák és a keszthelyi múzeumok, a belváros és a strand érintésével. Az oda-vissza út 750 forintba, vagy 3 euróba kerül, és az utasok kedvezményesen vásárolhatnak múzeumi, valamint strandbelépőket, a reklámozó üzletekben pedig árkedvezményt kapnak a térképet is tartalmazó jegy felmutatásával.

A városüzemeltető cég két buszt vásárolt összesen csaknem 30 millió forintért, eddig csak az egyik érkezett meg, de egy vállalkozó bevonásával tartalék busz is rendelkezésükre áll. A második jármű megérkezése után félóránként indítják a járatokat és az igényekhez rugalmasan alakítva módosítják a menetrendet, akár éjszakára is.

Évek óta felvetődik a két várost összekötő vágányépítés és egy villamosjárat indításának az ötlete is, Ruzsics Ferenc azonban az MTI kérdésére egyelőre álomnak nevezte az elképzelést, mert bár pontos számítások nem készültek az üzemeltetés költségeiről, de a Keszthelytől várt 800 millió forintos befektetést támogatás nélkül nem is tudná biztosítani a város.

Hévíz Turista busz Városüzemeltető Kft. Keszthely
Kapcsolódó cikkek