Magyar gazdaság

Kizöldül Stockholm 2010-re

Stockholm és Hamburg az első nyertese az EU új, "Európa zöld fővárosa" programjának. A svéd főváros 2010-re, a német város pedig 2011-re nyerte el ezt a címet.

Az Európai Bizottság (EB) a környezetbarát városi életet kívánja népszerűsíteni ezzel a programmal és a díjjal. Ekként igyekeznek elismerni a 200 ezernél több lakosú városok környezetkímélő fejlesztési erőfeszítéseit, és felhívni a figyelmet arra, hogy miután ötből négy európai városban lakik, minden eddiginél nagyobb szükség van az egészséges és zöld városi környezetre.

Az EB tavaly ősszel meghirdetett első pályázatán, amelyen 35 város indult az Európai Unió 27 tagállamából, Stockholmot és Hamburgot azért választották ki győztesnek, mert a bíráló bizottság szerint a leglátványosabb erőfeszítéseket tették a környezeti problémák megoldása érdekében.

Azontúl, hogy az Európai Bizottság elismeri eredményeiket, jól járnak a programmal a városok azért is, mert vonzóbbá válnak a tehetséges munkavállalók, a turisták és a befektetők számára is.

További információk a csütörtöki Világgazdaságban.

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek