Magyar gazdaság

Vonzzák a beruházásokat - Befektetésbarát önkormányzat

Stratégia. Nagy reményeket fűznek a Befektetésbarát önkormányzatokért programhoz a részt vevő települések, amelyek a tavalyi start óta már konkrét lépéseket is tettek.

Fejlesztik ipari parkjaikat, logisztikai bázisokat létesítenek, telephelyekkel csábítják a kkv-kat, vagy éppen iparűzésiadó-kedvezményeket adnak. Mindezt ugyan nem feltétlenül a program keretében, de annak is köszönhetően, az azzal közvetített újfajta szemléletmód jegyében. Ahogy mondják: az ITD Hungary által bonyolított program arra tanítja meg őket, hogy egy-egy kapcsán hosszú távú stratégiában kell gondolkodni. Emellett a maguk bőrén tanulhatják meg, milyen hiányosságaik vagy épp erősségeik vannak. Van olyan település, amely több százmilliós befektetéseket remél a programtól, mások a kommunikációs előnyt emelik ki, s még a befektetők által jól ismert városok is hasznosnak tartják a részvételt.

Negyvenkilenc önkormányzat csatlakozott a főként oktatási és tanácsadási programhoz, amellyel felkészítik a településeket a befektetői érdeklődés fogadására – beleértve a helyi befektetésösztönzési, illetve marketingstratégia elkészítését. A program még az idén zárul, ám jövőre folytathatják.

befektetésbarát önkormányzat ITD beruházás
Kapcsolódó cikkek