Magyar gazdaság

Nemzetközi segítség vállalkozóknak és önkormányzatoknak

Két új hitelkeret-megállapodást írtak alá pénteken Budapesten az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zrt.. vezetői a párizsi székhelyű Európa Tanács Fejlesztési Bankjával (Council of Europe Development Bank, CEB). A megállapodás összesen 95 millió euró összeg lehívására szól.

A két hitelkeret az MFB Zrt jelenleg is működő „Sikeres Magyarországért” Önkormányzati Infrastruktúrafejlesztési Hitelprogramjához – ideértve a Panel Plusz hitelprogramot is –, illetve az Új Magyarország Vállalkozásfejlesztési Hitelprogramhoz biztosít részlegesen hosszú lejáratú finanszírozást.

A Magyar Fejlesztési Bank a két hitelprogram keretében elsősorban a kereskedelmi bankokon és a takarékszövetkezeteken keresztül kínál beruházási célú forrásokat az önkormányzatok, a panellakásokban élő lakóközösségek, valamint a vállalkozói szektor számára.

A Magyar Fejlesztési Bank és a CEB eddig négy szerződést kötött egymással. Ezek keretében az MFB eddig 440 millió euró összegű forrást vont be a tőkepiacokon elérhetőnél kedvezőbb feltételekkel.

hitelkeret ceb önkormányzat MFB
Kapcsolódó cikkek