Magyar gazdaság

"Szinte semmiben sem értettünk egyet a miniszterrel" - Rétfalvi a menesztéséről

Jogilag teljesen megalapozatlannak tartja Rétfalvi György, az ITD Hungary azonnali hatállyal hétfőn menesztett vezérigazgatója Varga István nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter döntését, ezért jogi úton fog a törvénynek érvényt szerezni.

Rétfalvi György hétfői sajtótájékoztatóján azt kérte, hogy hozzák nyilvánosságra a magyar befektetésösztönzési és kereskedelemfejlesztési ügynökség elmúlt három éves tevékenységét vizsgáló, a felmondás alapjául szolgáló KEHI-jelentést.

A menesztésről bővebben itt olvashat 

Az alábbiakban Rétfalvi György közleményét olvashatja az ügyről:

"Meglepetéssel értesültem, hogy közel 5 éves a magyar gazdaságért folytatott állami szerepvállalásomat ilyen körülmények árnyékolják be.
Varga István döntése jogilag teljes mértékben megalapozatlan, ezért természetesen jogi úton fogok a törvénynek érvényt szerezni. Rendkívül sajnálatos, hogy a jogsértő lépés csak 1-2 év múlva kerülhet orvoslásra, így annak meghozóját ez már nem érdekli.
 
Mint az önök számára is ismeretes, több szakmai vitám is volt Varga István miniszter úrral tavaly nyár eleje óta. Több ponton nem értettünk egyet szakmai és vezetési kérdésekben, a rövid és hosszabb távú kezdeményezéseink témáiban. Az elmúlt öt évben négy miniszterrel és három szakállamtitkárral dolgozhattam együtt, természetesen a munkához szükséges vitákat akkor is, most is szívesen vállaltam. Meglepő számomra az, hogy a mai miniszterrel szinte semmiben nem sikerült egyetértenünk.
 
Az ITD Hungary-nél tavaly októberben lezárult KEHI vizsgálat nem mutatott ki jogsértést, így az arra történő hivatkozás több mint két hónap távlatából véleményem szerint egy erőltetett fogáskeresés. A munkáltatóm indokát a leghatározottabban visszautasítom, és egyben kérem, hogy hozza nyilvánosságra a hivatkozott KEHI jelentést.  Bízom abban, hogy a rágalmak ellenére sikerült kollegáimmal egy olyan ITD Hungary-t építenem, mely joggal lehet büszke közép-Európa legjobb, a világ  14. legjobb ügynöksége címre.
 
Kívánom a jövőben minden állami gazdasági fejlesztési intézmény vezetőjének, hogy lehetősége legyen hasonlóan ügyfélorientált és eredményes szervezetté alakítania az intézményét, mint nekem adatott meg kollegáim közreműködésével."

Rétfalvi György ITD Hungary
Kapcsolódó cikkek