Magyar gazdaság

Bajbajutott lakáshitelesek: itt nem igazán lesz segítség

Gyomaendrődön is napirendre került a bajbajutott lakáshitelesek megsegítése. A bankoktól kapott információk szerint ugyanis a Körös-parti városban tizenkét olyan ingatlantulajdonos van, aki jelentős tartozást halmozott fel lakáshitelének törlesztésében.

Télen országosan érvényben van a kilakoltatási moratórium, tavasszal azonban sok család bajba kerülhet. Mint ismert, egy kormányrendelet szerint az önkormányzatoknak elővásárlási joguk van a fizetésképtelenné vált lakástulajdonosok ingatlanjainak megvásárlásra. Ebben az esetben az érintettek továbbra is a lakásukban maradhatnak, s bérleti díjat fizetnek az önkormányzatnak. Ha anyagi helyzetük javul, visszavásárolhatják otthonukat - számol be a Beol.hu.

A megyében azonban a szűkös helyi büdzsé miatt csupán néhány település — Dévaványa, Füzesgyarmat, Körösladány, Pusztaottlaka, Szarvas és Újkígyós — döntött úgy, hogy felajánlják ezt a lehetőséget a bajbajutott lakástulajdonosoknak. Az említett települések önkormányzatai hitelt vesznek fel az ingatlanok megvásárlásához.

Gyomaendrődön a napokban tartott képviselő-testületi ülésen úgy döntöttek: az önkormányzat nem ajánlja fel ezt a lehetőséget a bajbajutott lakáshiteleseknek.

A cikk itt folytatódik, lapozzon!

Gyomaendrőd lakáshitel hitel hitelfelvétel
Kapcsolódó cikkek