Magyar gazdaság

Adókedvezményekkel csábítja a cégeket Görögország

Adókedvezményeket helyezett kilátásba a görög miniszterelnök, hogy minél hamarabb felpörögjön az adósságválsággal sújtott ország gazdasága; eközben Thesszalonikiben - ahol a Jeórjiosz Papandreu egy nemzetközi vásár megnyitóján tartott évértékelőn beszélt a tervekről - több ezren tüntettek a kormány megszorító intézkedései ellen.

 Papandreu egyebek mellett arról számolt be, hogy a fel nem osztott nyereségre vonatkozó kulcsát 2014 helyett már 2011-ben leszállítanák 20 százalékra a jelenlegi 24-ről. Emellett a miniszterelnök lazítana bizonyos, hagyományosan zárt szakmákban - fuvarozók, taxisok, közjegyzők, gyógyszerészek - a vállalkozások beindításának feltételein, és ugyanezt a célt szolgálná a vállalatalapítás bürokratikus akadályainak a leépítése is.

A kormány az év végéig kidolgozza az energiapiaci liberalizáció, a további privatizáció programját, és nagy beruházásokra is készül.

A görög kormány az elmúlt hónapokban egy sor megszorító intézkedést fogadott el annak érdekében, hogy a GDP-arányos államháztartási hiányt a tavalyi 13,6 százalékról 2014 végére 3 százalék alá csökkenthesse.

adókedvezmények Görögország
Kapcsolódó cikkek