Magyar gazdaság

Központi Hivatallá alakul az ITD Hungary Zrt.

A kormány szerdai döntése értelmében központi hivatallá alakul az ITD Hungary Zrt-t. A gazdaságosabb és hatékonyabb közigazgatás megteremtése érdekében az új szervezet, feladatai hiánytalan ellátása mellett, átláthatóbb, kisebb és ezáltal költséghatékonyabb szervezetként működik majd tovább. A január elsejétől felálló új hivatal tulajdonosi és felügyeleti jogait a Nemzetgazdasági Miniszter gyakorolja.

 A hivatal létrehozása további lépés azon az úton, amely megszünteti azt az állapotot, hogy állami közfeladatokat gazdasági társaságok látnak el. A központi hivatalban dolgozó munkatársak kormánytisztviselői megbízásukon keresztül járulnak majd hozzá a kormány külgazdasági és befektetés-ösztönzési célkitűzéseinek teljesítéséhez.

Az átalakítással a Nemzetgazdasági Minisztérium célja egyúttal az is, hogy a feladatok összehangolásán keresztül  megtakarítást érjen el a költségvetés számára. A Nemzeti Külgazdasági Hivatallá alakuló ITD Hungary Zrt. a Kormány export- és befektetés-ösztönzési feladatokat ellátó háttérintézménye.

államigazgatás ITD Hungary NGM orbán-kormány hivatal
Kapcsolódó cikkek