Magyar gazdaság

Az AmCham beleszólhat a jogszabályok készítésébe

Az üzleti szektor és a törvényhozók közötti szorosabb együttműködést segítő stratégiai partnerségi megállapodást írt alá csütörtökön Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter Havas Istvánnal, az Amerikai Kereskedelmi Kamara elnökével.

Hosszú ideje vártunk erre a megállapodásra, hiszen a mi célunk és a kormányzat célja közös: növelni Magyarország versenyképességét – mondta a stratégiai megállapodás ünnepélyes aláírásán az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) elnöke - közölte a kormány.hu.

Havas István hangsúlyozta: ahhoz, hogy hazánk új befektetések célországa legyen, nagyfokú bizalomra van szükség. Ehhez egy nagyon fontos lépés a megállapodás tartalma: a szervezet – és rajta keresztül más hasonló egyesülések – már az egyes jogszabályok “születésénél” bele tudnak szólni azok kidolgozásába.
fotó: Botár Gergely

Navracsics Tibor kijelentette, egy ilyen megállapodásnak akkor van értelme, ha van közös "alap". Ez – fogalmazott – a versenyképesség növelése mellett való elkötelezettség, egyben az a cél is, amelyen megalakulása óta keményen dolgozik a kormány. A politikus kiemelte, a kabinetnek sok fájdalmas lépést is meg kellett hoznia, és minden a gazdaság növeléséhez szükséges lépéshez szövetségesekre van szükségük.

A miniszterelnök-helyettes hozzátette: a most aláírt szerződés nagyon nagy lépés a versenyképesség fokozása érdekében, mely akkor is hasznos, ha nem mindenben fognak egyetérteni a különböző egyeztetéseken, hiszen így “gyarapszik tudásunk” - mondta, majd úgy fogalmazott: “Hiszek a pozitív végösszegű játszmákban”.

navrasics tibor AmCham megállapodás jogszabályok
Kapcsolódó cikkek