Magyar gazdaság

Simicskó: Az előző kormány hibái miatt kell a szolgálati nyugdíjhoz nyúlni

Simicskó István, a Honvédelmi Minisztérium (HM) államtitkára szerint az előző kormány rossz gazdasági döntései miatt kell most a szolgálati nyugdíj ügyével foglalkozni.

Az államtitkár a magyar honvédelem napja alkalmából tartott csütörtöki, budapesti ünnepségen kiemelte: ebben a helyzetben világossá kell tenni, hogy senki sem akar rosszat a katonáknak, a rendőröknek és másoknak.

Simicskó István közölte: a szolgálati kérdésköre jogosan érdekli a katonákat, főleg egy olyan ünnepen, mint amilyen a mostani. Hangsúlyozta, hogy ezzel a problémával most azért szükséges foglalkozni, mert az előző vezetés hatalmas adósságot halmozott fel.

Mint mondta, a magyar kormány keresi annak lehetőségét, hogy kitörjön ebből a "pénzügyi csapdából", ugyanakkor hozzátette: "ez egy elődeink által elkövetett bűn".

"Ennek ellenére mi mindent megteszünk azért, hogy ezt a nagy családot, amely a haza védelmében részt vesz, megbecsüljük és értékeljük és nemcsak az új életpályamodell megalkotásával, hanem kompromisszumkészséggel és reális, a társadalmi igazságosságot is képviselő, megegyezésre való törekvéssel" - hangsúlyozta az államtitkár.

katona Simicskó nyugdíj rendőr magyar honvédelem napja
Kapcsolódó cikkek