Magyar gazdaság

Nyugdíjügy: "Megdöbbentő" dolgokat vetett fel a kabinet

Nem született megállapodás a kormány és a rendvédelmi szakszervezetek csütörtök délutáni, a Belügyminisztériumban tartott megbeszélésén. A tanácskozás péntek délelőtt folytatódik.

Nagy Linda, a Belügyminisztérium szóvivője az MTI-vel közölte: közeledtek az álláspontok a délutáni tárgyaláson. Még néhány kérdés felmerült, ezekről holnap folytatódnak az egyeztetések - tette hozzá.

A megbeszélés utáni sajtótájékoztatón a Rendvédelmi Szervek Érdekegyeztető Fóruma munkavállalói oldalának megbízott elnöke, Powell Pál azt mondta: "kaptunk egy új tervezetet, amely jelen pillanatában elfogadhatatlan a munkavállalói oldal számára".

Árok Kornél, a rendvédelmi dolgozók demonstrációs bizottságának vezetője, aki időközben lemondott posztjáról, az MTI-nek azt mondta: nem közeledtek az álláspontok, sőt újabb, "megdöbbentő" dolgokat vetett fel a kabinet.

Szerinte a kormány a korkedvezménnyel nyugdíjba vonult rendvédelmi dolgozók juttatását is átnevezné, mert a kormányfő álláspontja szerint nyugdíjat csak az öregségi elérése után kaphatnának az emberek.

A délutáni találkozót megelőzően Orbán Viktor miniszterelnök, Pintér Sándor belügyminiszter, az érdekképviseleti delegáltak, valamint a parancsnoki kar képviselői a Parlamentben tárgyaltak.

A kormányfő azt kérte, lehetőleg a hétvégéig zárják le az egyeztetéseket - közölte Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője. Az érdekképviseletek tájékoztatása szerint azoknak a már nyugdíjas rendvédelmi dolgozóknak, akik úgy döntenek, nem térnek vissza a szolgálatba, ugyan megadóztatják majd a nyugellátását, de a nyugdíjuk összege is emelkedni fog.

öregségi nyugdíj szakszervezet Orbán Viktor rendvédelmi dolgozók nyugdíj
Kapcsolódó cikkek