Magyar gazdaság

Ők nyugdíjemelést kapnak az Orbán-kormánytól

A rendvédelmi szakszervezetek képviselőjének tájékoztatása szerint azok a már nyugdíjas rendvédelmi dolgozók, akik úgy döntenek, hogy nem térnek vissza a szolgálatba, hanem nyugdíjban maradnak, a 16 százalékos adó bevezetésével ezt megtehetik, ugyanakkor a gyermekek utáni adójóváírás megmarad a számukra, a nyugdíjuk pedig emelkedni fog.

A Rendvédelmi Szervek Érdekegyeztető Fóruma munkavállalói oldalának megbízott oldalelnöke, Powell Pál ezt csütörtökön mondta a Parlamentben, sajtótájékoztatón, miután a rendvédelmi szakszervezetek delegáltjai találkoztak Orbán Viktor miniszterelnökkel.

Az érdek-képviseleti vezető ugyanakkor kiemelte: a nyugdíjas rendvédelmisek előtt nyitva áll az út, hogy visszatérjenek a hivatásos szolgálatba, a fegyveres és rendvédelmi szervekhez.

A szolgálati nyugdíjasok közül csak az önként jelentkezőket állítják ismét munkába és azok sem veszítik el nyugdíjukat, akik ezt nem vállalják - derült ki a múlt héten. Egyebek közt ezt tartalmazza az a belügyminiszteri előterjesztés, amelyet a kormány kisebb módosításokkal elfogadott. A kabinet döntéséről Pintér Sándor belügyminiszter tájékoztatta a rendvédelmiek sztrájkbizottságát. A koncepció részleteiről Orbán Viktor miniszterelnök a jövő hétfőn, a parancsnokok bevonásával egyeztet a szakszervezeti vezetőkkel.

Azt szeretnék rajta keresztül elérni a kormánypártok, hogy például az ötvenhét éves kort még el nem ért nyugdíjas, ám munkaképes, egészséges rendvédelmisek ismét álljanak szolgálatba korábbi saját szakmájukban, tehát nem közmunkásként - nyilatkozta korábban Rétvári Bence, az igazságügyi tárca parlamenti államtitkára a Duna Televízió műsorában.

rendvédelmi szakszervezet rendvédelmi dolgozók nyugdíj
Kapcsolódó cikkek