Magyar gazdaság

Der Standard: Az IMF figyelmezteti Magyarországot

Christine Lagarde, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezérigazgatója intézkedéseket akar látni Orbán Viktor magyar miniszterelnöktől a gazdaság stabilizálására - írja a Der Standard pénteki számában.

A bécsi lap szerint ugyanis Orbán Viktor vitatható politikája miatt a magasan eladósodott Magyarországnak ezért egyelőre tovább kell várnia az IMF részéről sürgősen szükséges hitelnyújtására. Mielőtt egyáltalán sor kerülhetne a témában a tárgyalások felvételére, az IMF konkrét politikai lépéseket akar látni Magyarország részéről a gazdaság stabilizálására - idézte a Der Standard Christtine Lagarde vezérigazgató asszonyt.

Az is fontos, hogy Magyarország megszerezze az európai partnerek és pénzintézetek támogatását. A bécsi lap utalt arra, hogy Lagarde előbb találkozott Fellegi Tamás magyar tárca nélküli miniszterrel, aki kijelentette, hogy a következő napok során az európai partnerekkel akar találkozni. A pénzpiacok és a magyar gazdaság érdekében áll, hogy a tárgyalások a lehető leggyorsabban előre haladjanak. A lap által idézett szakértők szerint a magyar kormány kénytelen lesz beadni a derekát, a kérdés most az, hogyan tudja a kormány úgy elfogadni az EU-IMF feltételeit, hogy közben ne szenvedjen el arcvesztést – ami bizonyára a legfontosabb a kabinet számára – fogalmaz a lap.

Der Standard IMF Magyarország befektető
Kapcsolódó cikkek