Magyar gazdaság

Letelepedési kötvény: most magyar bejegyzésű cég kapott mandátumot

Újabb közvetítő vállalkozást hagyott jóvá az Országgyűlés gazdasági bizottsága a letelepedési államkötvény programban – derül ki a testület honlapján közzétett határozatokból.

Eszerint a budapesti bejegyzésű Arton Capital Hungary Pénzügyi Tanácsadó Kft. az Egyesült Arab Emirátusok területén benyújtott magyarországi tartózkodási engedélyre – ami fél év elteltével letelepedési engedélyre változtatható – vonatkozó kérelmek esetében járhat el.

A cégnek a szabályozás értelmében legalább 250 ezer euró névértékű értékpapírt kell eladnia a Magyarországon letelepedni vágyó EU-n kívüli állampolgárnak. Utóbbi ennek megvásárlásával ugyanis kérelmet nyújthat be magyarországi tartózkodási engedélyre. Az engedély megszerzése után pedig 45 napja lesz az ARTON CAPITAL HUNGARY-nek, hogy az Államadósság Kezelő Központtól (ÁKK) megvásárolja a 250 ezer eurós letelepedési kötvényt az általa kibocsátott értékpapír lefedezésére.

A szabályozás szerint az Országgyűlés gazdasági bizottsága országonként egy-egy közvetítő vállalkozást hagyhat jóvá. Korábban három, külföldön bejegyzett társaság kapta meg a jóváhagyást. A Kajmán-szigeteken bejegyzett Hungary State Special Debt Fund Kínára és Vietnámra, a máltai Discus Holdings Ltd négy országra (Dél-Afrika, Indonézia, Kenya, Nigéria), míg a ciprusi Innozone Holdings Limited Cipruson és Indiában kapott mandátumot.

 

letelepedési kötvény ARTON CAPITAL HUNGARY
Kapcsolódó cikkek