Magyar gazdaság

Nyikita Mihalkov borát isszák az Aeroflot-utasok

A téli olimpiára készülődve Nyikita Mihalkov orosz színész-rendező borát szolgálják fel az Aeroflot minden olyan járatán, amelynek úti célja Szocsi.

Az Aeroflot orosz légitársaság hétfőn hozta nyilvánosságra azt a szerződést, amelyet Nyikita Mihalkovval kötöttek – írja a lenta.ru hírügynökség.

Mihalkovnak Olaszországban vannak ültetvényei, a bor is helyben készül, és ott palackozzák. Az Aeroflot Szocsiba tartó és onnan induló járatainak fedélzetén két féle bort kínálnak decembertől, a Solo Dodici fehéret és a Dodici Maremma vöröset. A világhírű rendező szőlészete Toscanában található, a Tenuta La Madonna nevet viseli.

A hírügynökség szerint Oroszországban nagy divat lett, hogy az elit elsősorban külföldön adja borászatra a fejét. Az is az újmódihoz tartozik, hogy a felső tízezer ismert emberek által készített borokat rendel, amelyek szállítási költsége többe kerül, mint maga az ital.

Az Aeroflot közölte, hogy az akció már a 2014. február 7-én nyíló téli olimpiai játékok közvetlen felvezető része. Az Aeroflot a XXII. téli olimpia hivatalos szponzora és légi szállítója. A játékok idején speciális olimpiai menüt is felszolgálnak majd a gépein, ám egyelőre nem közölték, hogy milyen ínyencségek kerülnek az utasok elé.

Az orosz sajtóban egyébként naponta látnak napvilágot a Szocsival kapcsolatos hírek. Részletes beszámolókat írnak például az olimpiai láng útjáról, amely összesen 2300 orosz települést érint.

Az olimpiai lángot nemcsak a földön viszik körbe. Nem régen megjárta a kozmoszt is, az űrállomás legénységének nagy örömére, a hétvégén pedig a szibériai Bajkál tóba vitték le 23 méteres mélységbe.

Nyikita Mihalkov téli olimpia Szocsi Aeroflot
Kapcsolódó cikkek