Magyar gazdaság

Kiírták a hatodik trafikpályázatot

Kiírta a hatodik trafikpályázatot a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a pályázat benyújtásának határideje május 2-a.

Összesen 490 településre várják a vállalkozók jelentkezését, a listán kizárólag falvak szerepelnek Abaligettől Zsurkig. Ezekre a településekre már korábban többször is megpróbálták kiosztani a koncessziót, de érdeklődés hiányában nem járt sikerrel az állam.

Ez lesz az első pályázat a trafiktörvény legutóbbi módosítása óta. A legfontosabb új szabály, hogy a korábbi 2000 lakos után kiírt jogosultság helyett a küszöb 3000 lakos lesz.

A koncessziós díj mértéke nem változott, 100 ezer és 240 ezer forint közötti összeget kell befizetni a település méretétől függően.

A 2015-ös költségvetés a dohánytermékek kiskereskedelmének koncessziós díjából egymilliárd forint bevételre számít. Tavaly ez 826 millió forint volt, ami némileg alultervezettnek tűnt.

Az első pályázati körben 7 ezer koncessziós helyet hirdettek meg és 5415 koncessziós hely pályáztatása lett sikeres. A tavaly május 13-án kiírt ötödik körös trafikpályázatokkal pedig 70 koncesszió talált gazdára Abádszalóktól Vaskeresztesig, de elkelt egy ózdi és egy nyíregyházi koncesszió is.

dohány trafikpályázat
Kapcsolódó cikkek