Magyar gazdaság

Szijjártó elmagyarázta, miért érdemes Grúziával barátkozni

A magyar-grúz gazdasági kapcsolatok erősítése Magyarország érdeke, ezt a célt szolgálja, hogy az Eximbank 68 millió dolláros hitelkeretet nyitott, amelyből a magyar és grúz vállalatok együttműködését lehet finanszírozni - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a magyar-grúz üzleti fórumon.

Szijjártó Péter kiemelte: a kaukázusi országok komoly lehetőségeket tartogatnak a magyar vállalatok számára, az építőipar, a mezőgazdasági technológiák és a gyógyszeripar területén. Ezért követ el mindent Magyarország annak érdekében, hogy politikailag minden adott legyen ahhoz, hogy a magyar és grúz vállalatok egymással együttműködjenek, erősítsék gazdasági kapcsolataikat - húzta alá a külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó arról is beszélt: a közvetlen légi összeköttetés, közlekedés már megoldottnak mondható, a két ország között már most is heti kétszer lehet repülni, a Wizz Air pedig egy új légibázist hoz létre a közeljövőben Grúzia második legnagyobb repülőterén, és ez még inkább könnyebbé teszi a kapcsolattartást a két ország között.

Szijjártó Péter Grúzia
Kapcsolódó cikkek