Magyar gazdaság

Szigorítják a drónhasználatot a britek is

Nagy-Britanniában is szigorítanak a drónokra vonatkozó szabályozáson – adta hírül a Bloomberg.

Nagy-Britanniában is szigorítanak a drónokra vonatkozó szabályozáson – adta hírül a Bloomberg. A hírügynökség szerint az erről szóló új jogszabályt most tette közzé a brit közlekedési hatóság, s a rendelet a járművekre és tulajdonosaikra vonatkozóan is új előírásokat tartalmaz.

Az egyik legfontosabb változás, hogy a drónok tulajdonosainak regisztráltatniuk kell magukat, ha a járművek tömege meghaladja a 250 grammot: e szabályra az előterjesztés szerint azért van szükség, mert a tapasztalatok szerint egy 400 grammos drón már képes arra, hogy betörje a helikopterek szélvédőjét.

Egy másik pontja a jogszabálynak kötelezővé tenné egy GPS-alapú rendszer telepítését a drónokba, annak megakadályozása végett, hogy a gépek biztonsági szempontból kiemelt területek – repülőterek, börtönök – fölé repüljenek. Martin Callanan légügyi miniszter szerint az új szabályozás megalkotásával az a cél, hogy a lakosság biztonságát szavatolják, miközben lehetővé teszik, hogy a drónok alkalmazásában rejlő összes opció kihasználható legyen.

Drón drónhasználat
Kapcsolódó cikkek