Magyar gazdaság

Már közel ezren kérték a magáncsődöt

Az adósságrendezési eljárást kezdeményező adósok és adóstársak átlagosan 19 millió forint összegű adósságállománnyal rendelkeznek a politikus tájékoztatása szerint.

Az adósságrendezési nyilvántartás adatai szerint augusztus 17-ig 980 eljárást kezdeményeztek a magáncsőd intézményének igénybevétele nyomán – közölte képviselői kérdésre Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára. Az adósságrendezési eljárást kezdeményező adósok és adóstársak átlagosan 19 millió forint összegű adósságállománnyal rendelkeznek a politikus tájékoztatása szerint.

Eddig az illetékes bíróság 121 eljárásban utasította el a kérelmet, vagy szüntette meg jogerősen az eljárást. Bíróságon kívüli szakaszban az adós és a hitelezők közötti megállapodás megkötésére mindeddig 27 esetben került sor, további 388 ügyben zajlik a bíróságon kívüli megállapodás előkészítése. Eddig 175-ször rendelte el jogerősen a bíróság az adósságrendezést, 118 esetben pedig a kérelmet már benyújtották az illetékes bírósághoz, amely még nem hozott döntést. További 151 adósságrendezési eljárásnál folyamatban van a bírósági beterjesztés előkészítése.

magáncsőd
Kapcsolódó cikkek