Magyar gazdaság

Félezer új munkahelyet teremt egy debreceni beruházás

Csaknem 15 milliárdos beruházást indít Debrecenben a Krones AG – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Csaknem 15 milliárd forintos beruházást indít Debrecenben a Krones AG, új üzemük a következő években 500 munkahelyet hoz létre a hajdú-bihari megyeszékhelyen – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten, a német vállalat beruházását bejelentő sajtótájékoztatón.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (k) és Ralf Goldbrunner, a Krones AG végrehajtó tanácsának képviselője (b) érkezik a német Krones AG beruházását bejelentő sajtótájékoztatóra, a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2017. október 10-én. A csomagoló és palackozó berendezéseket gyártó cég csaknem 15 milliárd forintos beruházást indít Debrecenben és ezzel 500 munkahelyet hoz létre a következő években.
Forrás: MTI

A tárcavezető hangsúlyozta: Magyarország jelentős sikert ért el a beruházásokért folyó nemzetközi versenyben azzal, hogy a csomagoló és palackozó berendezéseket gyártó cég Debrecenben épít új üzemet. Szijjártó Péter kijelentette, hogy a beruházás tovább erősíti a két ország gazdasági kapcsolatait, idén pedig megdőlhet a beruházási rekord Magyarországon.

Szijjártó Péter Debrecen Krones AG
Ezek is érdekelhetik