Magyar gazdaság

Az év munkahelye a Gránit Pólus

HR szempontból rendkívül nehéz időszakon van túl a Gránit Pólus Csoport, Szabó Nóra HR igazgató emiatt tartja kiemelkedően jó hírnek, hogy a társaságot 2017-ben az Aon Hewitt legjobb munkahelyeket rangsoroló felmérésén a legjobb 15 cég között kitüntették.

A szakember szerint az elmúlt években a vállalat dolgozóinak saját feladataik és a piaci kihívások mellett több befektetői érdeklődő átvilágításához is folyamatosan szolgáltatniuk kellett a szükséges adatokat, megválaszolni a felmerülő kérdéseket. Nem kis feszültséggel járt a cég szétválása, hiszen jó ideig bizonytalanságot okozott, hogy ki megy és ki marad. Szabó Nóra szerint a cég humán erőforrásainak erejét és szakértelmét mutatja, hogy a vevő ragaszkodott az általa átvett projekteket gondozó szakemberekhez és vezetőkhöz, mivel a cég értékét emelő tényezőnek tartotta a személyi állományt és a dolgozókban testet öltő know-how-t. Ugyancsak erős szakértelmet és tapasztalatot feltételez, hogy a maradók is zökkenőmentesen tudták megoldani az átalakulást, lényegében új menedzserek fel­vétele nélkül kezdtek neki a meglévő projektek mellett az új feladatok megszervezésének.

Szabó Nóra szerint a harmonikus belső működés biztosítására a napi munkától távoli programok, események szervezése, támogatása kiváló elképzelésnek bizonyult – ezért szerveződnek időről időre a kreatív délutánok a cégnél, s azt is támogatták, hogy a dolgozók öntevékenyen csoportosuljanak egy-egy, általuk rekreációs szempontból fontosnak tartott terület felé – a közös sportolás mellett egyes alkalmazottak például a CSR feladatok teljesítésében kapcsolódnak ki. A Gránit Pólus

HR igazgatója szerint lényeges, hogy folyamatosan mérik a programok elfogadottságát, mert az a cél, hogy a résztvevők elkötelezetten álljanak a lehetőségekhez – hiszen csak így erősítik a közösséget.

Az Aon felmérésében egyértelműen visszaköszönt, hogy a társaság munkavállalói leginkább azért érzik jól magukat a Gránit Pólusnál, mert a társaság irányítóit hiteles, őszinte, nyitott szakembereknek ismerték meg, akik valóban fontosnak tartják a folyamatos kapcsolattartást a munkatársakkal, a közös gondolkodást. Szerencsés választásnak bizonyult az is, hogy olyan szakember került a vállalat élére, aki a cégen belül korábban több területen is bizonyított, és ismert volt – vélekedik Szabó Nóra.

A Gránit Pólus dolgozói a felmérés szerint ugyanakkor meglehetősen szűknek találták a viszonylag kicsiny szervezeten belül a karrier-lehetőségeket. A HR igazgató arra hívta fel a figyelmet, hogy a küszöbönálló hatalmas projekt – a Nyugati Városközpont építése – alaposan átalakítja majd a feladatokat. Márpedig – érvelt a HR szakember – az emberek a karrier alatt sokszor nem a pozíciót, inkább a feladatot, a felelősséget és a kihívást értik. Az új projekt folytán ilyenekben nem lesz hiány az elkövetkező időszakban – ezért a jövő évi Aon Hewitt felmérésben várhatóan ebben a szegmensben is javulást mutat majd a Gránit Pólus eredménye.

Gránit Pólus ingatlan
Kapcsolódó cikkek