Magyar gazdaság

Százmilliós cigarettaszállítmányt fogott el a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei az M3-as autópályán mintegy 9 000 doboz adózatlan cigarettát találtak három személyautóban – tájékoztat a NAV Világgazdasághoz eljuttatott közleményében.

A pénzügyőrei az M3-as autópálya mezőszemerei pihenőjében egy román rendszámú Skodát állítottak meg. Az ellenőrzésen az autóban kialakított rejtekhelyekről összesen 2 800 doboz Marlboro márkájú, ukrán zárjegyes, adózatlan cigaretta került elő.

A NAV munkatársai néhány kilométerrel odébb egy VW Passat típusú, román személyautóban összesen 3 100 doboz Marlboro márkájú, adózatlan cigarettát foglaltak le – írják.

Később a pénzügyőrök Galga pihenőhelyen egy lengyel rendszámú autót állítottak meg. A tételes vizsgálaton az autó küszöbében, a csomagtartó padlózatában és a pótkerék mögött kialakított rejtekhelyen több mint 3 000 doboz Parliament és Marlboro márkájú, adózatlan cigarettát találtak.

A dohánytermékeket mindhárom sofőr a magáénak ismerte el, azonban azok eredetét igazolni nem tudták. A NAV pénzügyőrei a több mint 108 millió forint értékű cigarettaszállítmányt lefoglalták. A három sofőr ellen a pénzügyi nyomozók orgazdaság miatt büntetőeljárást indítottak.

adózatlan cigaretta NAV csempészet
Kapcsolódó cikkek