Magyar gazdaság

A gyógyszeripar a magyar gazdaság húzóágazata

A cél, hogy az ágazat részesedése a nemzeti összterméken belül a jelenlegi 6 százalékról 8 százalékra nőjön.

A gyógyszeripar a magyar gazdaság húzóágazata és leginnovatívabb területe, cél a további növekedés és az, hogy az ágazat részesedése a nemzeti összterméken belüli a jelenlegi 6 százalékról 8 százalékra nőjön

– mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden, a magyar tulajdonú Béres Gyógyszergyár Zrt. szolnoki gyárában létesült új épület avatásán.

A kormányfő gratulált a Béres Gyógyszergyár újabb 3,2 milliárd forint értékű fejlesztéséhez, amelyhez a kormány a Nagyvállalati beruházás támogatási program keretében 1,3 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással járult hozzá.

A miniszterelnök a gyógyszerészek világnapja alkalmából emlékeztetett arra, hogy Magyarországon közvetlenül 14 ezer embernek ad munkát az ágzat, közvetve pedig 34 ezer családnak nyújt megélhetést.

Orbán Viktor miniszterelnök (k), Béres József és Szalay Ferenc polgármester
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Orbán Viktor felidézte, hogy az elmúlt több mint két évtizedben a Béres Gyógyszergyár szolnoki üzemében – a jelenlegi beruházást is figyelembe véve – 10 milliárd forint feletti értékben történt fejlesztés, a legutóbbi alig egy évvel ezelőtt.

A miniszterelnök elismerően szólt a Béres család sikertörténetéről, mint mondta: az erős piaci versenyben, nincs is más út a sikerhez, mint újabb termékek fejlesztése és a meglévők korszerűsítése.

Ilyen történetekből kellene sok még Magyarországnak

– fogalmazott a miniszterelnök.

Orbán Viktor azt mondta: mindent megtesznek azért, hogy minél több magyar családi vállalkozás bejárhassa azt az utat, amely már a Béres Gyógyszergyár mögött van.

A gyógyszeripar és a turizmus lehet a gazdaság motorja

Kitörési pont a kutatás-fejlesztés területén az önvezető autók terjedése, de a multik által Magyarországra hozott informatikai fejlesztések gazdaságélénkítő hatása is meghatározó lehet a következő években.

 

Szalay Ferenc Orbán Viktor Béres József gyógyszeripar
Kapcsolódó cikkek