Magyar gazdaság

Több mint 8,5 millió forint értékű cigarettát találtak egy csempésznél

Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai Rajkánál buktatták le a férfit, aki ezután más érdekes információkkal is szolgált.

A rutinellenőrzésen a pénzügyőrök a gépkocsi alvázában házilag kialakított rejtekhelyen találták meg a csaknem 8 ezer doboz adózatlan cigarettát, amit a férfi nem ismert el a sajátjának. A közelménye szerint a kihallgatásán a sofőr mégis egyre beszédesebb lett, nemcsak a „csempészcigiről” vallott, hanem más, korábbi bűncselekményeket is kifecsegett.

Az új információk alapján a NAV és a rendőrség nyomozói több helyszínen házkutatást tartottak.

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán (illusztráció)

A férfi lakásában több mint 100, kispuskába való lőszert, két másik helyszínen pedig – pontosan, ahogy a férfi előadta – engedély nélkül tartott, házilag átalakított lőfegyvert, és többféle éles lőszert találtak a rendőrök.

Egy további helyszínen a NAV nyomozói megtalálták a kisbusz eredeti német törzskönyvét, valamint a cigaretta csomagolására való kartont is.

A NAV a férfi ellen költségvetési csalás gyanúja, a rendőrség pedig a megtalált fegyver és lőszerek miatt indított büntetőeljárást. Az átalakított fegyvert jelenleg fegyverszakértő vizsgálja.

adózatlan cigaretta illegális fegyvertartás NAV cigarettacsempészet
Kapcsolódó cikkek