Magyar gazdaság

Csúcsévet zárt a Liegl&Dachser

Tavaly 81,4 millió euró árbevételt ért el a németországi hátterű Liegl&Dachser Hungary Kft., amely tovább bővíti élelmiszer-logisztikai kapacitásait.

Húszéves fennállása legnagyobb, 81,4 millió eurós árbevételét érte el tavaly a Liegl&Dachser Hungary Kft., a forgalom 3,5 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit – jelentette be a társaság tájékoztatóján Roman Stolicny, a magyarországi társaság, valamint annak szlovákiai testvércégének vezérigazgatója, egyben a németországi anyavállalat igazgatóságának tagja.

Az árbevételhez közúti szállítmányozási üzletág (RL) 67,7 millió, a légi és vízi szállítmányozási (ASL) pedig 13,7 millióval.

A pilisvörösvári központú kft-hez nyolc vidéki és egy budapesti telephely tartozik, ezekben több mint 300-an dolgoznak. A társaság tavaly 623,9 ezer küldeményt továbbított, ezek együttes tömege 593,5 millió tonna volt.

Képünk illusztráció
Fotó: AFP

A kft. két speciális szolgáltatásra is összpontosít, ez a veszélyes áru és az élelmiszerek továbbítása. Az előbbibe valójában nem veszélyes termékek – gyógyszerek, festékek és mezőgazdasági vegyszerek – tartoznak, ezek tárolására és továbbítására szigorú egészségügyi és környezetvédelmi előírások vonatkoznak.

Az erősödő élelmiszer-logisztikai üzletág vezetője, Darvasi Árpád ismertette, hogy a terület tavaly 77 ezer tonna árut juttatott célba, ez 46 ezer küldeményt jelent és 6,8 millió euró bevételt hozott. A terület további fejlesztése napirenden van.

Roman Stolicny hangsúlyozta, hogy a német anyacég minden évben teljes egészében visszaforgatja tevékenységébe a teljes nyereségét, ez az 234 millió euró. Az idén talán még nem, de jövőre ebből a magyarországi érdekeltségnek is jut.

A Liegl&Dachser tavalyi konszolidált árbevétele 5,6 milliárd euró volt. A családi tulajdonú vállalat a világ 44 országban aktív, ezekben együtt 399 telephellyel rendelkezik, és közel 30 ezer főt foglalkoztat.

Részletek a holnapi Világgazdaságban

eredmény csomag Liegl&Dachser
Kapcsolódó cikkek