Magyar gazdaság

Továbbra is több tagállam küzd gazdasági egyensúlyhiánnyal

Az Európai Bizottság szerint a tagállamoknak folytatniuk kell a reformokat annak érdekében, hogy gazdaságunk időtállóvá váljon.

Három uniós tagállamnál állapított meg túlzott makrogazdasági egyensúlyhiányt az Európai Bizottság az európai szemeszter szerdán közzétett téli csomagjában, a legutóbbihoz képest kilenc tagországban csökkent az egyensúlyhiány mértéke, Bulgáriában pedig már nem áll fenn.

Valdis Dombrovskis, az emberközpontú gazdaságért felelős ügyvezető alelnök az unió gazdasági és szociális prioritásainak a tagállamok által elért haladásáról közzétett éves áttekintésének ismertetésekor elmondta,

Görögországban, Olaszországban és Cipruson áll fent továbbra is túlzott egyensúlyhiány.

Valdis Dombrovskis
Fotó: AFP

Németországban, Írországban, Spanyolországban, Hollandiában, Franciaországban, Horvátországban, Portugáliában, Romániában és Svédországban még mindig részleges egyensúlyhiánnyal küzd, amíg Bulgáriában már nem áll fenn egyensúlyhiány – közölte.

Az uniós biztos jó hírnek nevezte a javuló tendenciát, ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy a tagállamoknak ki kell használniuk ezt a pozitív tendenciát, és folytatniuk kell a reformokat annak érdekében, hogy gazdaságunk időtállóvá váljon.

európai szemeszter Valdis Dombrovskis gazdasági egyensúlyhiány Európai Bizottság
Kapcsolódó cikkek