Magyar gazdaság

Orbán: felmérhetetlenül súlyos gazdasági következményekkel kell szembenézni

Az idei és a 2021-es költségvetést is újra kell gondolni a koronavírus miatt.

Az idei és a már tervezés alatt álló 2021-es költségvetést is teljesen újra kell gondolni a koronavírus-járvány miatt – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió reggeli műsorában pénteken.

A kormányfő kifejtette:

az önkormányzatok és az intézmények költségvetését is át kell dolgozni.

Hangsúlyozta:

felmérhetetlenül súlyos gazdasági következményekkel kell szembenézni.

Fotó: Illyés Tibor / MTI

A kormány kidolgoz olyan gazdaságvédelmi akcióterveket, amelyek egy-egy ágazatnak jelentenek majd segítséget, megoldást, mert a gazdaság leállása nem ugyanolyan mértékben sújtja a különböző ágazatokat. A leállt gazdaság újraindítását szolgáló, teljesen új megközelítésű gazdaságvédelmi akciótervet és azt szolgáló költségvetést kell elkészíteni – közölte Orbán Viktor.

A hirado.hu szemléje szerint a miniszterelnök azt is mondta, hogy

ha be kellene zárni az iskolákat, akkor az egyben a tanév végét is jelentené, mert két vagy három hét múlva nem lehetne azokat újra megnyitni.

„Most a szüleinket és a nagyszüleinket kell védeni. A gyerekekre is figyelni kell persze, de a gyerekek egyelőre kívül vannak ezen a járványon. Ráadásul miután több hónapos időszakról van szó, mikor be fogjuk zárni az iskolákat, ha erre sor kerül, ha bezárjuk, az a tanév végét fogja jelenteni.

Akkor a tanároknak el kell menniük fizetés nélküli szabadságra, és be kell látnunk, hogy nem tudjuk két hét múlva kinyitni az iskolákat. Tehát azok az országok, amelyek bezárták az iskoláikat, nem fogják tudni azokat kinyitni, mert két vagy három hét múlva a helyzet nem lesz jobb, mint most, sőt, rosszabb lesz a megbetegedések száma, nőni fog,

és még hónapokig tart, amíg a gyógyultak száma az meghaladja majd az új megbetegedésekét. Tehát ha az iskolákat bezárnánk, a tanévnek is vége lenne, amit persze kell vállalni, ha a gyerekek egészsége a tét” – fejtette ki a kormányfő.

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek