Magyar gazdaság

Fontos bejelentést tesz a kormány

Az elektromobilitás ösztönzésről, a környezetkímélő elektromos autózásról tartanak tájékoztatót.

Szerdán fontos bejelentést tesz a kormány az elektromobilitás ösztönzésével, a környezetkímélő elektromos autózás támogatásával kapcsolatban.

A Klíma- és Természetvédelmi Akcióterv keretében a kormány megújítja és kiterjeszti az elektromobilitás ösztönzési rendszerét, megteremti annak lehetőségét, hogy a kis és olcsó járművek nagyobb támogatást kapjanak

– írta meg a Portfolio.

Fotó: Csapó Balázs / CSB Kisalföld

A portál emlékeztet, hogy a kormány 2016 óta támogatja az elektromos autók vásárlását. Orbán Viktor miniszterelnök februári évértékelőjében is beszélt a témáról, kiemelve:

olcsó elektromos autók megjelenését és használatát támogatja a kormány, hogy az ne csak a gazdagok kiváltsága legyen.

Ezt követően Palkovics László innovációs és technológiai miniszter ezzel megerősítette, hogy a kormány a jövőben is támogatni fogja pénzügyi eszközökkel az elektromos autók vásárlását, és az olcsóbb modellek megvételéhez nagyobb összegű támogatást lehet majd igényelni.

Tavaly 7161 zöld rendszámos autót helyeztek forgalomba Magyarországon, így számuk elérte a 16721-ot. Ezek közül 7432 darab volt tisztán elektromos meghajtású, a többi kiterjesztett hatótávú és plug-in hibrid autó volt. Ehhez képest a Jedlik Ányos Tervben megtalálható reális forgatókönyv úgy számol, hogy 2020 végére már 21 ezer elektromos autó fut majd a magyar utakon – emlékeztet a portál.

 

elektromobilitás elektromos autó
Kapcsolódó cikkek